header-logo-inde3krone
BEWAAR DEZE DATUMS
16-10 Zondagmiddag (15.00-18.00) Buurtborrel met Stadsgenoten
21-10 Vrijdagavond (19:30 – 21:30) Thema-avond Volt
28-10 Vrijdagavond (18:00 diner) Een maal met een verhaal
2, 9 en 16-11 Woensdagmiddag Schaakclinic
5-11 Zaterdag (11.00-17.00) Vintagebeurs

Expositie Feike Damstra - elke woensdagmiddag te bewonderen
schaken-01

Clinic - Leer beter schaken

Wil jij beter leren schaken? Of een keer simultaan schaken tegen een expert? Of gewoon een partijtje spelen? Op 2, 9 en 16 november 14.30 organiseert het buurthuis In de 3 Krone aan de Oudegracht een clinic schaken. Erik, een goede clubschaker (voor de kenners: rating 2025) leert je technieken waardoor je niveau snel omhoog gaat. En misschien laat hij zich wel uitdagen tot een potje simultaan-schaken. Voor alle leeftijden, voor alle niveaus, van absolute beginner tot ervaren schaker. Wil je meer weten of aanmelden? Mail naar contact@buurthuisinde3krone.nl. Aanmelden wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht, je kunt altijd binnenlopen.


KENNISMAKEN MET
Volt+Logo_purple

Thema-avond

vrijdag 21 oktober, van 19:30 – 21:30 uur
In de Binnenstad spelen diverse kwesties, van het hoofdthema:
Hoe houden we de kleine middeleeuwse binnenstad leefbaar, terwijl vele groepen genieten van de sfeervolle stad.
Hoe houden we de “verpretting” van de binnenstad in de hand (zie Amsterdam). Bewoners (en ook ondernemers, culturele voorzieningen) vormen het weefsel van de stad; bezoekers gebruikers de binnenstad en de voorzieningen.
Wat speelt er?
  1. horeca-festival-overlast: beperken geluidsoverlast voor bewoners (late avond en nacht), terrassen (tijdelijk groter geworden tijdens corona, en nu?). Vorig jaar 29 miljoen bezoekers. Veel studenten en expats.
  2. verkeer: auto’s worden teruggedrongen (binnen de singels 30km max, zorg voor bereikbaarheid van de woning, voor zorg aan huis/cq parkeermogelijkheid), fietsers zijn er veel (zorg voor parkeerplaatsen), wandelaars/winkelpubliek steeds meer (voetgangersgebied wordt uitgebreid)
  3. milieu, gezondheid: ruimte voor recreatie maar ook groen/parkjes en stilteplekken. Energie: open deuren bij winkels, en ‘heaters’ boven de terrassen, en déze zomer: airco’s uit half open ramen: de wereld is anders geworden.
  4. Woonruimte: veel vraag; veel woningsplitsingen; nauwelijks buitenruimte/fietsparkeren. Boven veel winkels staat ruimte leeg. De Binnenstad heeft hoge groeicijfers op beperkte ruimte.
  5. bewonersparticipatie (nu er geen Wijkraad meer is, en de Wijkplatforms niet van de grond zijn gekomen).

De Vintagebeurs nog steeds een topper

vintage-new

Lekker shoppen

Zaterdag 5 november vanaf 11.00 uur


Elke eerste zaterdag van de maand wordt buurthuis in de 3 Krone omgetoverd tot een leuke kleinschalige Vintage beurs. Gezellige kraampjes waar je voor een kleine prijs hippe kleding, vintage en hebbedingetjes kunt scoren. De beurs wordt goed bezocht door vaste bezoekers maar ook voorbijgangers op de Oudegracht laten zich verleiden om even binnen te kijken.
Kom gerust eens kijken! De toegang is gratis.
digitale-buddies
logo-in-de-3krone
facebook twitter website instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet