Selecteer een pagina

Atelierroute Utrecht 2023

U I T N O D I G I N G

Verspreid over heel Utrecht stellen 275 kunstenaars op 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. Twee weekenden vol verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen in de kunst. U bent van harte welkom!

 Utrecht OOST (&Binnenstad): za 23 & zo 24 september 2023

Openingstijden:  12.00 – 17.00 uur
Facebook: Atelierroute Utrecht
Trailer: AtelierrouteUtrecht2023

 

Zakdoek-Ineke-de-Kruyter
Zakdoeken

Tijdens het fietsen kom ik regelmatig verloren zakdoeken tegen. Nog opgevouwen als een klein pakketje. Een tijdje heb ik ze gespaard: meegenomen naar huis en gewassen. Ik heb ik ze geborduurd met naaigaren.

Stof en draad zijn oude liefdes.

Ik gebruik nu het borduren als tekenen met draad.

Het was niet altijd een pretje om de zakdoeken te borduren: het duurt zo lang.

Een dikke vinger naar de haast en snelheid in mijn westerse botten.

jilted-band

Over Ineke de Kruyter

Als kleuter raapte ik van het grindpad in het park mooie(?) steentjes, als tiener maakte ik een museum van veertjes, houtjes, muntjes, suikerzakjes, allerlei dingen die ik verzamelde en mooi vond. Als puber maakte ik een wandkleed van afgedankt plastic.

Daarnaast waren textiel, verf, tekenmaterialen, klei en steen, de materialen waarmee ik mijn kijk op leven en werkelijkheid verbeelde. De klassieke materialen dus.

Op de academie koos ik voor de richting schilderen en tekenen. Daar ging ik na het afronden van de opleiding nog een tijd mee door.

Meer weten over Ineke? Lees hier dan verder

Binnenkort in het buurthuis

februari, 2024

Binnenkort

maart

17mar15:3017:00B-flat Trio met licht-klassieke muzieklicht-klassieke muziek van de componisten Glinka , Shostakovich en Klezmermuziek