Kostganger

Nieuwsbericht-in-de-3Krone

Theatervoorstelling “Kostganger”

Het verhaal
Een paar jaar geleden, het moet ergens vlak voor coronatijd geweest zijn, loop ik door het dorp waar ik ben opgegroeid. Langs het eeuwenoude witte veerhuis over de klinkers van de hoofdstraat zo naar achteren. Tot ik bij de kruising met de burgermeester Kuiperslaan aanbeland, met op de hoek het sigarenwinkeltje van Siepel. Daar sla ik rechtsaf en na een paar honderd meter kom ik in het onveranderde parkje waar we -m’n beste vriend en ik- vroeger kattenkwaad verzonnen en uithaalden. Wat een tijd was dat zeg!

Eigenlijk wil ik doorlopen maar ineens zie ik hem zitten, Lenno, m’n vriend van vroeger. Ik schrik, hij ziet er slecht uit. Zelfs op een afstandje. Op een bankje met oude kranten en een deken om zich heen. Een verwilderde uitstraling, ongeschoren en met z’n gedachten ergens anders.

Lees verder op de website van Eljakim . .

de-kostganger
Eljakim van der Sande

Over Eljakim en zijn voorstelling

Kostganger – zondag 15 oktober van 15.00-17.00 uur.
Afgelopen jaren heeft zich door het schrijven van verschillende Nederlandse liedjes langzaam een verhaal ontwikkeld waarin de kern steeds duidelijker werd. Uiteindelijk , in combinatie met optredens en de dynamiek van de theaterschool, ontsprong zich het verhaal van “Kostganger”. Dit verhaal kan op meerdere manieren worden verteld. Op dit moment het beste door op het theaterpodium middels liedjes op gitaar en piano te spelen, ondersteund door verhalen die het geheel compleet maken.

Zondag 15 oktober is de theatershow “Kostganger” te bewonderen in buurthuis in de 3 Krone.

De toegang is gratis.

Share This