Selecteer een pagina

OVER HET BUURTHUIS

Buurthuis in de 3 Krone

Het buurthuis aan de Oudegracht 227 is een bruisende plek waar mensen uit de buurt samenkomen voor verschillende activiteiten. Het feit dat het volledig door vrijwilligers wordt gerund, benadrukt de gemeenschapszin en betrokkenheid van de buurtbewoners.

De diversiteit aan activiteiten die in de twee grote zalen plaatsvinden, maakt het buurthuis een centrum voor culturele en sociale activiteiten. Van kunst en creatieve expressie tot ontspanning met schaken of Mahjong, er lijkt voor iedereen iets interessants te zijn. Het maandelijkse buurtdiner en de Vintagebeurs zijn leuke manieren om de gemeenschap te versterken en samen te genieten van eten en elkaar te ontmoeten.

Het Open Huis op woensdagmiddag biedt een laagdrempelige gelegenheid voor mensen om langs te komen en deel te nemen aan de activiteiten. En natuurlijk is er altijd ruimte voor een gezellig kopje koffie of thee en een praatje, waardoor het buurthuis een warme ontmoetingsplaats is geworden.

Er is ook ruimte is voor wisselende exposities van beeldende kunst. Dit voegt een cultureel element toe aan het buurthuis, waardoor het niet alleen een plek is voor activiteiten, maar ook een platform voor lokale kunstenaars.

Het buurthuis speelt een belangrijke rol in het versterken van de gemeenschapsbanden, het bevorderen van creativiteit en het bieden van een gezellige plek voor buurtbewoners om samen te komen.

Het buurthuis word gerund door inzet en toewijding van vrijwilligers.

Bar-buurthuis-in-de-3-Krone

Missie

De statuten van de stichting in de 3 Krone geven duidelijk de doelstellingen aan: het bevorderen van sociale samenhang tussen bewoners van diverse wijken van de gemeente Utrecht, met speciale aandacht voor de bewoners van de Utrechtse binnenstad. Dit geeft het buurthuis een duidelijke missie en richting, en het laat zien dat het niet alleen een fysieke ruimte is voor activiteiten, maar ook een instrument voor het versterken van de sociale banden in de gemeenschap.

Financiële verantwoording

Stichting in de 3 Krone geeft je graag inzicht in de inkomsten die wij ontvangen uit de opbrengsten van zaalverhuur, buurtinitiatieven, donaties, incidentele ondersteuning én de uitgaven die wij aansluitend doen om lokale activiteiten in Utrecht te steunen en te bevorderen.

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2022

inde3Krone-gevelsteen
10-jaar-inde3krone