Over het buurthuis

hoe vrijwilligers de klus klaren

Wie zijn wij?

In de 3 Krone, het voormalige buurthuis in een monumentaal pand aan de Oudegracht 227, is alweer sinds 2013 een succesvol burgerinitiatief dat geheel door vrijwilligers wordt gerund. In de twee grote zalen vindt een variëteit aan activiteiten een gezellig thuis. Zo wordt er gezongen, gedanst, theater gemaakt, aan yoga gedaan, kinderen komen er leren tekenen en schilderen, er wordt kleding ge- en vermaakt, gegeten bij het maandelijkse buurtdiner, kleding en accessoires verkocht op de zaterdagse Variabeurs en iedere woensdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur is iedereen welkom tijdens het Open Huis voor een potje bridge, Mahjong, het bekijken van de regelmatig wisselende expositie van beeldende kunst of gewoon een gezellig kopje koffie of thee met een praatje.

De overschakeling van subsidiëring door de gemeente naar exploitatie door vrijwilligers heeft veel inzet en toewijding van de vrijwilligers gevraagd. Het financiële fundament onder In de 3 Krone wordt gewaarborgd door verhuur van de ruimtes aan activiteiten die passen binnen het concept.

Nu alles stevig op poten staat is er ruimte voor het ontwikkelen van meer activiteiten waarmee In de 3 Krone haar buurtfunctie voor de binnenstad kan invullen.

 

logo-in-de-3krone

Buurtkamer is de toekomst

Sinds 2013 beheren buurtgenoten met veel vrijwilligers en zonder subsidie het buurthuis. Dat vraagt niet alleen om initiatief en creativiteit, maar meer nog om een goede balans tussen gratis activiteiten georganiseerd door het buurthuis en verhuur van de beschikbare ruimtes. 

Steeds meer buurtgenoten weten In de 3 Krone te vinden en maken gebruik van de faciliteiten van het buurthuis als ontmoetingsplaats. En zo hoort het ook.

En we kijken vooruit. Om de deuren van het buurthuis als buurtkamer vaker open te kunnen zetten is een aanpassing van het gebouw noodzakelijk. Om dit te realiseren is een projectgroep ‘verbouwing’ in het leven geroepen die het hele proces zal begeleiden.

gevelsteen-inde3krone

Contact

Gegevens

Stichting In de 3 Krone

KvK 8343695

Bank: NL72 TRIO 0197 6619 47

Adres

Oudegracht 227
3511 NJ Utrecht

 

Share This