Studenten starten actie voor slachtoffers aardbeving uit Turkije en Syrië

Nieuwsbericht-in-de-3Krone

Een mooie actie van “de jeugd van tegenwoordig”

In de maanden december en januari hebben studenten van het ROC ouderen in het buurthuis In de 3 Krone wegwijs gemaakt in het gebruik van telefoon, laptop en tablet. Ze noemden zich de “digitale buddies” en ze hebben het met veel plezier gedaan. Het was een succes omdat de ouderen er veel van hebben opgestoken en de jongeren er ook ervaring mee hebben opgedaan.

Intussen gaat de opleiding van deze jongens en meisjes natuurlijk gewoon door. Daar zorgt hun school wel voor en daarom  hebben ze een nieuwe opdracht gekregen. Die nieuwe opdracht vanuit school is: een activiteit te organiseren met als doel geld op te halen om de slachtoffers die zijn getroffen bij de aardbeving uit Turkije en Syrië te steunen.

Dus staken ze de koppen bij elkaar en maakten een plan. De eerste stap was het buurthuis In de 3 Krone benaderen of ze een activiteit in het buurthuis mogen organiseren. Natuurlijk vindt het buurthuis zo’n activiteit heel positief en stelde direct de mooiste ruimte hiervoor gratis beschikbaar.

De activiteit zal plaats vinden op vrijdag 31 maart in buurthuis In de 3 Krone, Oudegracht 227. Deze inzamelingsactie is om geld op te halen om de slachtoffers die zijn getroffen bij de aardbeving uit Turkije en Syrië te steunen. Iedereen is welkom, jong en oud!

Het plan gaat zo in zijn werk: bij entree betaal je €5,- voor een strippenkaart, met die strippenkaart kunt u deelnemen aan de activiteiten. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden; er zal eten en drinken zijn, spellen, voor de kinderen zal er ook geschminkt worden en uiteraard is er ook veel gezelligheid! Ze  willen ook spullen inzamelen die niet meer gebruikt worden, daar zal een tafel voor zijn bij de ingang van het buurthuis. Dat kan van alles zijn: speelgoed, kleding, eten, etc. zijn.

Wilt u bijdragen aan het succes van deze activiteit?

Kom dan vrijdag 31 maart tussen 12:00 – 15:30 uur naar het buurthuis.

Buurthuis in de 3 Krone; Oudegracht 227 Utrecht.

Jullie zijn van harte welkom!

Joke Peek ik werk met gemengde technieken met wol en katoen

Nieuwsbrieven

Share This