Atelierroute Utrecht 2023

Nieuwsbericht-in-de-3Krone

U I T N O D I G I N G

Verspreid over heel Utrecht stellen 275 kunstenaars op 120 verschillende locaties hun atelier open voor bezoek. Twee weekenden vol verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen in de kunst. U bent van harte welkom!

 Utrecht OOST (&Binnenstad): za 23 & zo 24 september 2023

Openingstijden:  12.00 – 17.00 uur
Facebook: Atelierroute Utrecht
Trailer: AtelierrouteUtrecht2023

 

Zakdoek-Ineke-de-Kruyter
Zakdoeken

Tijdens het fietsen kom ik regelmatig verloren zakdoeken tegen. Nog opgevouwen als een klein pakketje. Een tijdje heb ik ze gespaard: meegenomen naar huis en gewassen. Ik heb ik ze geborduurd met naaigaren.

Stof en draad zijn oude liefdes.

Ik gebruik nu het borduren als tekenen met draad.

Het was niet altijd een pretje om de zakdoeken te borduren: het duurt zo lang.

Een dikke vinger naar de haast en snelheid in mijn westerse botten.

Ineke-de-Kruyter

Mijn naam is Ineke de Kruyter.

Tot half november hangt mijn werk aan de muren van het buurthuis de 3Krone.
Opgeleid als leraar textiele werkvormen en later als tekenaar/schilder aan de academie ben ik
aanvankelijk blijven tekenen en schilderen. Gaandeweg begon ik ook andere materialen te
gebruiken. Eerst weer textiel maar dat combineerde ik steeds meer met afgedankte en gevonden
spullen. Daarnaast ging ik behalve plat werk ook objecten maken.

In de 3Krone toon ik voornamelijk het platte werk.Tijdens de atelierroute was in de 3 Krone mijn andere werk te zien. Misschien bent u toen toevallig geweest. U kunt ook op mijn website kijken.

Een vraag die u mij zou kunnen stellen, en ik mijzelf ook wel eens stel waarom toch die afgedankte materialen mijn werk binnen slopen? Ik zie het zo: Materiaal, heeft op zichzelf, voordat het nut krijgt, al een waarde. En dit behoud het in mijn ogen wanneer het directe nut is opgehouden. Zo vergaat het al die spullen niet altijd in het dagelijks leven. Alles wat niet meer nodig is, is al gauw waardeloos en kan weg. Het blijft in de realiteit moeilijk om de waarde van spullen los te zien van hun bruikbaarheid. Daarom probeer ik waardeloze spullen op een of andere manier weer een
waarde te geven.

Een voorbeeld hiervan de twee geborduurde zakdoeken die in de expositie hangen. Ik vond steeds katoenen zakdoeken op straat. Vaak zorgvuldig opgevouwen. Waren ze gebruikt om het fietszweet mee van het voorhoofd te vegen? Eerst nuttig, nu verloren en vergeten. Ik waste ze, en gaf de zakdoeken hun waarde terug, door ze te borduren.

Ineke de Kruyter
Website: kruyter.com
Email: ikruyter@gmail.com

Contact

Gegevens

Stichting In de 3 Krone

KvK 58343695

Bank: NL72 TRIO 0197 6619 47

Adres

Oudegracht 227
3511 NJ Utrecht

 

Share This