Selecteer een pagina

Jongeren in de 3 Krone

Jongeren vinden de weg naar buurthuis in de 3 Krone

Inmiddels zijn er diverse activiteiten in het buurhuis die mede door jongeren worden gedragen. We zijn er trots op dat we samen met jongeren mogen optrekken. Enkele voorbeelden die zich al hebben voorgedaan, geven een duidelijk beeld van hoe een succesvolle samenwerking kan ontstaan tussen vrijwilligers en studenten die op verschillende niveaus betrokken zijn geraakt bij het buurthuis.

Digitale Buddies

Aan de slag met de computer en mobiele telefoon op basis van uw eigen interesses. Lees het volledige bericht.

Jongeren in de 3 Krone

Vita Optima

Vita Optima is de studenten vereniging voor leven en overvloed. Elke 3e woensdag van de maand komen we samen om lekker te eten en te luisteren naar een inspirerende spreker. Lees het volledige bericht.

Dispuut Aurelius Kokomo

Hoi Lezers,

Ons was gevraagd om iets te schrijven over wie wij zijn en wat we nou elke dinsdag uitspoken in de werfkelder van het buurthuis.

Wij zijn dispuut Aurelius Kokomo en wij zijn onderdeel van Navigators Studentenvereniging Utrecht, afgekort NSU.

Elke dinsdag komen we bij elkaar om een dispuutsavond te houden, dit kan verschillen van een ludieke avond met een biertje in de hand en verschillende thema avonden. Ook geestelijke avonden over God aangezien we onderdeel zijn van een christelijke vereniging.

Het buurthuis is voor ons een ideale plek om bij elkaar te komen aangezien het lekker centraal is en we daarom om 22:00 meteen door kunnen naar de Sociëteit om samen met de vereniging te borrelen. Daarnaast vinden we het ook leuk om in contact te zijn met mensen uit de buurt. Boven ons zingt elke dinsdag een heel mooi koor waar we wel eens mee hebben geborreld.

In het weekend doen we soms vrijwilligerswerk om iets terug te geven aan het buurthuis en lekker te kletsen met mensen uit Utrecht. Dit maakt ons nog meer verbonden met onze studentenstad en dat vinden wij erg leuk!

Dispuut Aurelius Kokomo, jongeren in de 3 Krone

Project netwerk: Social Work hogeschool Utrecht.

Een paar medestudenten en ik zijn in aanraking gekomen met het Buurthuis In de 3 Krone!

Wij (Ishana, Ayla, Kayd en Anouk) doen momenteel de opleiding Social Work aan de hogeschool in Utrecht. Wij kregen vanuit school de opdracht om contact te leggen met mensen uit een ander netwerk. Op dat moment zijn wij gelijk rond de tafel gaan zitten en zijn wij gaan brainstormen over een netwerk wat wij willen kiezen.

Wij zijn toen tot de conclusie gekomen om de bezoekers van het buurthuis als netwerk te kiezen. Een reden hiervoor was eigenlijk om buurthuizen meer onder de aandacht te brengen. Een buurthuis kan namelijk van groot belang zijn, voor de samenhang in de buurt en dat is goed voor de sfeer en de sociale contacten van de mensen. Als projectgroep hebben wij naar verschillende buurthuizen rond gebeld, maar veel buurthuizen stonden er niet voor open om mee te werken aan onze opdracht. Op één buurthuis na, dat was het Buurthuis In de 3 Krone, zij waren juist heel enthousiast.

Op gegeven moment hebben wij als eerst kennisgemaakt met de vrijwilligers in het buurthuis, alleen was dat niet ons uiteindelijke netwerk. Wij hadden het netwerk van de bezoekers gekozen, daarom ging ieder voor zich contact maken met één specifieke bezoeker (contactpersoon) uit het buurthuis. Het was de bedoeling om dit contactpersoon beter te leren kennen. Uiteindelijk zouden wij over deze contactpersonen dan individueel een foto presentatie maken, waar wij door middel van foto’s vertellen over de verhalen van deze mensen. Uiteindelijk zijn wij heel blij met de resultaten, met dank aan Buurthuis In de 3 Krone en onze contactpersonen.

Hieronder staan onze individuele ervaringen

Ishana

‘Terug kijkend op de eerste dag dat wij welkom waren bij buurthuis in de 3 Krone, wist ik gelijk dat we goed zaten. De vriendelijkheid en openheid was direct te voelen. Zelf werk ik al jaren in een buurthuis en het was zo leuk om bij in de 3 Krone weer een totaal andere ervaring op te doen. Op de woensdag langskomen, kopje koffie drinken en lekker schaken de hele middag had ik mezelf nooit zien doen, maar nu schaak ik elke week met een kopje koffie samen met mijn vriend thuis!

Ayla

‘Ik kijk met een zeer positieve blik terug op het contact met het Buurthuis In de 3 Krone. Ik kwam steeds meer te weten over een netwerk waar ik normaal nooit mee in contact ben geweest en het Buurthuis In de 3 Krone was hier een perfecte plek voor. We werden warm verwelkomd en goed begeleid toen we ons project moesten starten, maar kregen ook de vrijheid om dit zelfstandig verder te ontwikkelen.’

Kayd

‘Toen we als groepje hadden gekozen voor Buurthuis In de 3 Krone wist ik niet wat mij te wachten stond. Ik ken zelf alleen de buurthuizen voor jongeren waar er van alles wordt gedaan. Ik had wel vooroordelen over buurthuizen waar ouderen komen. Die zijn totaal veranderd. In het begin vond ik het super uitdagend om de buurtbewoners aan te spreken. Vanzelf heb ik een contactpersoon gekregen en heb ik hele leuke uren meegemaakt met haar! Van wandelen tot koffie drinken bij haar favoriete tent. Al met al heel leuk en leerzaam!’

Anouk

‘Als ik terugblik, dan vond ik het echt heel leuk om te doen. Het leukste vond ik dat ik in contact kwam met andere mensen vanuit een ander netwerk. Normaal gesproken kom ik zelf eigenlijk nooit in buurthuizen, dus voor mij was dit ook weer een nieuwe ervaring wat ik heb meegemaakt’

Binnenkort in het buurthuis

februari, 2024

Binnenkort

maart

17mar15:3017:00B-flat Trio met licht-klassieke muzieklicht-klassieke muziek van de componisten Glinka , Shostakovich en Klezmermuziek